Over ons

Kiwanis Roermond

Kiwanis is georganiseerd in locale clubs en netwerken. In 1965 werd in Nederland de eerste Kiwanis serviceclub opgericht in Amsterdam.
Image
Momenteel telt Kiwanis Nederland ongeveer 2000 leden in 102 clubs, in 11 regio's. Kiwanis Nederland is onderdeel van Kiwanis International, die haar roots in Amerika heeft. Kiwanis Nederland werd in 1986 een zelfstandig district van Kiwanis International. Kiwanis kent geen leeftijds- en beroepsbeperkingen. Kiwanis Club Roermond is sinds 25 maart 1982 volwaardig lid van de internationale Kiwanis organisatie. Kiwanis Club Roermond telt thans 11 leden, allen mannen. Bij de samenstelling van het ledenbestand wordt gestreefd naar een zo groot mogelijke verscheidenheid in beroepsachtergrond. Ter versterking van de vriendschapsbanden organiseert de club jaarlijks een aantal recreatieve en culturele activiteiten, waaraan ook de partners en soms ook andere genodigden kunnen deelnemen. Bij de fundraise-activiteiten is dit vaak het geval.

Doelstelling
Kiwanis Club Roermond heeft zich ten doel gesteld om kansarme kinderen in zowel binnen- als buitenland te helpen door middel van donaties die wij met onze projecten verwerven.