Serving the Children
of the World™

Goede doelen Kiwanis Club Roermond

De door ons gesteunde projecten waren/zijn:

Stichting Saina Hope:

Stichting Saina Hope richt zich op het onderwijs in Kajiado, Kenia en in het bijzonder Saina Primary School.
Het doel is om de kinderen van deze school betere kansen te bieden op een mooie toekomst.
Dit doen we niet alleen door het bieden van individuele sponsoring voor een (vervolg)opleiding.
Dit doen we ook door Saina Primary School te helpen om hun omstandigheden en het onderwijs te verbeteren, bijvoorbeeld met leesboeken, schoolboeken, schoolmaterialen, lunches, sportfaciliteiten.
Voor meer info kijkt u op
www.sainahope.nl

Gastenhof:

Gastenhof is een orthopedagogisch behandelinstituut voor jeugdigen (leeftijd tussen de 4 en 21 jaar) met een licht verstandelijke beperking met daarnaast leer-,gedrag-, psychosociale- en/of psychiatrische problematiek.
Gastenhof gaat een inhoudelijke training aanbieden waarbij de jongeren ervaringen en kennis opdoen die hun verblijf bij Gastenhof kunnen verbeteren en/of verkorten.
Het helpt de jongeren om beter voorbereid de stap weer terug in onze maatschappij te leren maken.
De Fundspending gaat gebruikt worden voor een training Weerbaarheid bij drugsgebruik. Dit is een inhoudelijk zeer sterke training van één jaar.
Aangezien de jongeren van Gastenhof vaak erg beïnvloedbaar zijn zien we dit ook terug in drugsgebruik.
Deze training geeft de jongeren inzicht in hun drugsgebruik en vergroot hun weerbaarheid om "nee" te leren zeggen.

Na afronding van deze training ontvangen de jongeren een 'Kiwanis' certificaat.

Tevens wordt het Mont Ventoux project gesponsord. Voor meer info kijkt u op www.gastenhof.nl

Prior 44, Pergamijn te Echt:

biedt huisvesting en verpleging voor jongeren met verstandelijke en (ernstig) meervoudige beperkingen. www.pergamijnplaza.nl/locaties/prior_44_2

Go for Lombok:

Stichting Go for Lombok is een project van ROC Gilde Opleidingen en VOS Opleidingbedrijf, in samenwerking met de stichting Lombokcare. De unieke combinatie van het onderwijs en bedrijfsleven is gericht op maatschappelijke ontwikkeling.
De projecten van Go for Lombok bestaan uit het renoveren van scholen en tehuizen, die het moeilijk hebben op het Indonesische eiland Lombok.
De enthousiaste leerlingen van het ROC Gilde Opleidingen te Roermond helpen bij de uitvoering om het leefklimaat van de kinderen uit Lombok te verbeteren.
Het gaat bij de projecten veelal om timmer-, metsel-, tegel- , schilderwerk en installatietechniek waardoor de MBO leerlingen niet alleen de kans krijgen om werkervaring op te doen in hun vakgebied, maar ook de unieke kans krijgen om meer te ontdekken van de wereld
www.GoforLombok.nl

Stop Tetanus: Wereldwijd heeft Kiwanis zich in samen met Unicef ingezet voor het vaccineren van kinderen tegen tetanus. www.stoptetanus.nl

Stichting Kananga: Straatkinderen in Kananga, Congo worden opgevangen en krijgen een nieuwe kans in een opvanghuis dat door Nederlanders is opgezet. www.vriendenvankankala.com/nl

Schoolplein SBO school: Opknappen schoolplein SBO school De Tump in Heel. In 2014 is de aanleg van een verkeersplein gerealiseerd. www.sbo-opdetump.nl

Bibliotheek basisschool: Kiwanis Club Roermond heeft de zeer succesvolle bibliotheek in basisschool 'MOZAIEK' te Roermond gesponsord. www.bs-mozaiek.nl

Friends For Africa: Opvang van weeskinderen in Zuid-Afrika door een van oorsprong Heelse stichting. www.friendsforafrica.nl

Stichting Amp Pipal: Inrichting Brandwondenkliniek voor kinderen in Nepal. www.amppipal.de

Lombok Care: Armoede bestrijding op het eiland Lombok en onderwijs aan visueel gehandicapte jongeren. www.lombokcare.com

Stichting Leerhulp Roermond: Financiële ondersteuning door de stichting 'Leerhulp Roermond' kan alleen verstrekt worden aan kinderen die in de Gemeente Roermond woonachtig zijn in de leeftijd van 4 tot 18 jaar.

Inrichting kinder afdeling ziekenhuis Roermond: de kinderafdeling van het Laurentius Ziekenhuis werd voorzien van tafeltjes en stoeltjes zodat kinderen tijdens de ziekenhuisopname rustig hun huiswerk kunnen maken. www.lzr.nl